onsdag 15 september 2010

Mambo!

Hej pa dar hemma! 

Har nu varit i Bukoba i fem dar, ar inne pa den sjatte. Det kanns som man har klampat in i en annan varld, det ar sa mycket att ta in, och man upptacker nya saker varje dag.
Vet inte riktigt vad jag ska borja med att skriva, finns sa mycket man vill beratta. 

De tva forsta veckorna kommer Sofia, Caroline, Kristina och jag tillbringa har i Bukoba. Vi bor just nu i tva hus i ett omrade som heter Kashura. Caroline och Kristina delar hus med en tyska. Sofia och jag delar hus med tva afrikanska tjejer och tills idag en svensk man som varit har och jobbat med ett projekt. I huset kan man stota pa odlor, fladdermoss, myror och kackerlackor, men man borjar smatt vanja sig nu. Vi har det ganska lyxigt nu ocksa med toalett, dusch och el. 

Darefter om tva veckor blir det nya utmaningar. Da aker Carro och Kristina till Illemera for sjalvhushall o boende i ett hus i den byn. Sofia och jag aker till en by som heter Kikukwe dar vi har blivit placerade i varsin vardfamilj! Vilka vi inte vet nagonting om, sa det blir en overraskning. 

Vi har hunnit gora valdigt manga saker har under dessa dagar. Varit med pa en studentavslutning(som varade i nastan 5 timmar) Det var intressant och man sag vissa likheter fran en svensk studentavslutning. I sondags var vi pa en gudstjant dar vi blev presenterade for de minst 500 besokarna, den inneholl mycket sang och ett "massdop". 
Igar akte vi i en slags safaribil pa guppiga vagar (jattekul) till ett barnhem. Ett barnhem for foraldralosa barn, barn som bara lamnats och foraldrar som inte kan ta hand om sina barn. Barnen var helt fantastiska, och man ville aldrig aka darifran. Vi besokte aven en yrkesskola for tjejer dar vi fick en rundvandring och de berattade for oss om de olika kurser man kunde ga dar. 

En annan rolig sak som hande igar, var att vi blev bjudna pa ett brollop har i Bukoba i oktober, vilket ska bli jatteroligt! Det ar ena tjejen som bor i huset som ska gifta sig. 

Jonathan var handledare har i Bukoba ar sa snall och tar hand om oss val. Han och en gammal elev till honom- Frida- haller swahililektioner for oss pa formiddagarna. 


Jag skriver sa fort jag kan igen! 


Om ni vill se lite bilder harifran, besok Sofias blogg: sofiaitanzania.blogspot.com


Tutaonana, Kwa heri! 

Matilda

6 kommentarer:

  1. heeeej!
    det är både roligt & skönt att få en uppdatering här om vad ni har för er. kul att se lite bilder på sofias blogg också, så man kan få en liiiten uppfattning om hur det ser ut osv :)
    fortsätt ha det brabra & take care<3

    kram Linnea

    SvaraRadera
  2. Hej igen!!
    Det verkar som du har eb härlig upplevelse!!
    Ta hand om dig!
    KRAAAAM <3
    Birgitta

    SvaraRadera
  3. Hej Matilda! Vad kul att få se dig i filmen och bilderna. Vi tänker på dig och hoppas att du mår bra. Var rädd om dig! Ta med dig lilla barnet hem! Många kramar mamma

    SvaraRadera
  4. Hejsan!
    Jag och Christoffer sitter här och tittar på spännande bilder från Afrika. Oj, vad det regnar! Är du själv i Afrika, undrar Christoffer.
    Höstliga hälsningar från Sara

    SvaraRadera
  5. Hej Matilda,
    Många hälsningar från oss i internationella rådet i Skara stift.
    Vi sitter just och fikar tillsammans på stiftskansliet.
    Göran ska snart hälsa från dig, du finns med i dagordningen.
    Du finns med i våra tankar och böner och vi önskar dig allt gott.

    SvaraRadera
  6. Hej Tildusen!

    Dé verkar som att du har dé bra därborta! Kul att höra ifra dig mé! Höppes du njuter i fulla drag!
    Sköt om dig nu!
    Många Kramar Anna

    SvaraRadera